luni, 23 aprilie 2012

Fiat va prezenta în China noul sedan compact Viaggio

Share


Italienii vor prezenta la Beijing un stilat sedan compact. Noul Viaggio are la bază platforma lui Alfa Romeo Giulietta fiind conceput pentru tinerii familisti. Partea estetică preia liniile de la Dodge Dart.


Fiat continuă ofensiva de cucerire a celei mai mari piete auto din lume prin intermediul unui produs ”croit” pe specificul clientului chinez. Noul Viaggio îsi pregăteste debutul la apropiatul salon auto de la Beijing unde italienii speră să ajungă în centrul atentiei în special datorită tinutei estetice. Modelul pătrunde pe competitivul segment al sedanurilor compacte din China, ce atrage anual vânzări de aproape 5 milioane de unităti.

Derivată direct din modelul Dodge Dart, berlina Viaggio este construită ca si modelul american pe platforma compactei Alfa Romeo Giulietta si preia o parte din solutiile tehnologice ale acesteia.

După cum ne indică si aceste prime imagini oficiale diferentele stilistice dintre Dart si Viaggio se observă la nivelul grilei motor, barei de protectie fată, blocurilor optice spate, capotei, spoilerului spate. Dacă Dart este orientat spre un stil mai sportiv pentru a fi în ton cu spiritul mărcii, Viaggio este modelat să fure inima familistilor.

Noul model Fiat pentru clientela chineză promite clasă si elegantă. Ornamentele cromate ale sectiunii frontale, liniile curate ale profilului induc ideea unui vehicul stilat.

Viaggio este mandatat să spargă monopolul clasei compacte si dominatia modelelor Buick Excelle si Volkswagen Jetta.

Printre rivali se vor numără si Renault Fluence si Skoda Octavia. Lansarea unei versiuni pentru Europa este plauzibilă în conditiile în care majoritatea producătorilor generalisti detin în ofertă un sedan de clasă C.


via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites