joi, 26 mai 2011

Twin Air, vedeta tehnologiei Fiat la International Engine of the Year Awards 2011

Share76 de ziaristi proveniti din 36 de tari au acordat ieri unele dintre cele mai asteptate premii ale industriei auto mondiale. Cu nu mai putin de 4 titluri, Twin Air, noua inventie Fiat in materie de propulsoare, a dominat competitia, fiind ales International Engine of the Year 2011 si cel mai bun motor din categoria sa, de sub 1000 cm³. Celelalte doua premii: "Best New Engine 2011" si "Best Green Engine 2011", puse unul langa altul, reconfirma suprematia Fiat in domeniul motarelor performante si economice si continua traditia inceputa cu MultiJet si MultiAir.


Dean Slavnich, Co-Presedintele concursului, si-a exprimat si el entuziasmul: "Patru victorii intr-un an? Un rezultat cu adevarat extraordinar. Twin Air si-a impus cu siguranta propriul sau nume in istoria acestor premii" iar John Carey, unul dintre ziaristii din juriu, a apreciat ca "TwinAir este dovada clara ca downsizeing-ul bine proiectat nu inseamna prestatii indoielnice, ci, asa cum a demonstrat acest nou motor, inseamna eficienta si incredere, plus o remarcabila doza de agresivitate" .
Disponibil in prezent in configuratia Turbo de 85 CP pe Fiat 500 si Fiat 500 C si, in curand, pe noua Lancia Ypsilon, Twin Air va avea in viitorul apropiat si versiunea aspirata de 65 CP, urmata de cea Turbo de 105 CP.Sursa: www.fiat.com.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites