vineri, 27 mai 2011

Fiat eco: Drive - Sistemul care te invata cum sa reduci costurile si impactul autoturismului tau asupra mediului

Share
Fiat si Microsoft au dezvoltat o aplicatie care va contribui activ la modul in care fiecare sofer Fiat va alege sa isi conduca masina.


Sistemul eco:Drive este o premiera in industria auto si a fost initial disponibil pe modelele Fiat 500 si Grande Punto, pentru ca apoi sa fie extins pe toate modele Fiat echipate cu Blue&Me. Mai mult decat o aplicatie, eco:Drive este o comunitate in care contributia fiecarui membru se va traduce printr-o mai mare eficienta a acesti inovatii.Cum functioneaza?

Prin intermediul USB-ului din sistemul Blue&Me sunt inregistrate pe un memory stick toate detaliile ce tin de stilul de condus al fiecarui sofer: viteza, acceleratie, franare, schimbarea vitezelor. Toate aceste date sunt apoi descarcate in calculatorul propriu. Cu ajutorul programului eco:Drive (http://www.fiat.co.uk/ecodrive/#ecodrive/intro) soferul poate face apoi o analiza a consumului si nivelului de emisii, primind sugestii cu privire la modul in care poate reduce acesti indicatori si economisi pana la 15% din costurile obisnuite (folosind aplicatia in mod corect).


Programul poate fi descarcat in mod gratuit de la adresa mentionata.
Sursa: www.fiat.com.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites