miercuri, 6 iulie 2022

Secretele High-Tech ale noii embleme afisate de Peugeot 308

Share

 

Un cap de leu. Asta poartă cu mândrie noua emblemă PEUGEOT dezvăluită în 2021, iar noul 308 este prima mașină care o afișează. Dar privește cu atenție: grila acestui 308 este de o puritate estetică excepțională. Și asta datorită secretelor sale, care combină designul radical cu tehnologia de ultimă oră.

 

Noua emblemă PEUGEOT este fabricată printr-un proces total inovator. De ce? Pentru că, pentru ca radarul cu care este echipat noul 308 să nu strice partea frontală, designerii PEUGEOT au decis să-l ascundă în spatele emblemei. Și întrucât radarul este menit să capteze informațiile care alimentează sistemele de asistență la condus, iar aceste informații trebuie să fie perfect de încredere pentru a-și juca rolul în siguranța activă a mașinii, a trebuit să se găsească o cale care să permită trecerea undelor prin emblemă, fără a fi alterate.

Prin urmare, această emblemă de nouă generație primește un strat subțire dintr-un metal supraconductor rar: indiul. Proprietățile tehnologice ale indiului fac emblema permeabilă la undele radar, oferindu-i, în același timp, o carcasă de protecție de-a dreptul magnifică.

Pe lângă indiu, găsim policarbonat injectat pe partea din față, vopsire neagră, un strat de protecție precum și finisare cu laser și un element de fixare special conceput pentru grila noului 308.

Este infinit mai elegant decât modulele radar vizibile care „desfigurează” partea din față a atâtor alte mașini!

Emblema, partea de design
Sublimând noua emblemă PEUGEOT, designerii mărcii au inclus-o într-o grilă special concepută. Compuse dintr-o multitudine de elemente cromate, desenul și modelul grilei converg către emblema din centru. Plăcuța de înmatriculare a fost mutată în partea inferioară a barei de protecție față pentru a afirma expresivitatea designului, în timp ce radarul de asistență a șoferului dispare în spatele emblemei.

Îmbunătațirea calității
Morfologia vehiculului, cu capota mai lungă și cu parbrizul retras spre înapoi cu 10 cm, îi conferă o linie elegantă și distinsă.

Eficiența
Aerodinamismul intens studiat permite o eficiență maximă care se potrivește perfect unui design îngrijit.

Tehnologia
Cele mai noi sisteme concepute pentru confortul și siguranța ta.

 

 

Sursa: Peugeot Romania

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites