miercuri, 29 septembrie 2021

Noul 308 marchează 211 ani de existență a mărcii Peugeot

Share

 

 

Noul 308 marchează 211 ani de existență a mărcii Peugeot și 130 ani de excelență în automobilism, în serviciul clienților.

 

Pe 29 septembrie 2021, noul PEUGEOT 308 va intra în producție la uzina Stellantis din Mulhouse, exact la 211 ani și trei zile de la nașterea mărcii PEUGEOT. Marca PEUGEOT datează din încă din 26 septembrie 1810, fiind cea mai veche marcă auto din lume ce activează și în prezent.

Anul 2021 reprezintă pentru Marca Peugeot o altă aniversare importantă – intrarea în universul mobilității pentru toți: la sfârșitul verii lui 1891, exact acum 130 ani, „prima mașină livrată în Franța unui client persoană fizică era un PEUGEOT”. Era începutul unei noi aventuri.

Creată din dorința unui bărbat și a unei întregi familii, marca PEUGEOT există de mai bine de două secole într-o lume aflată în continuă schimbare, adaptându-și produsele și serviciile în funcție de nevoile și cerințele clienților săi. În cei 211 ani, marca PEUGEOT și produsele sale au intrat în milioane de locuințe, cu mașini și scutere, dar și cu unelte, aparate de radio, mașini de cusut, râșnițe de piper și cafea, dintre care unele au devenit legendare.

În prezent, marca Peugeot se găsește în peste 160 de țări, ceea ce confirmă zi de zi predicția lui Armand PEUGEOT potrivit căreia automobilul va face din marca PEUGEOT „unul dintre cei mai mari jucători din industria Franței”.

Lumea s-a schimbat mult în 211 ani, dar ritmul acestei schimbări s-a accelerat considerabil în ultimii 10 ani. Digitalizarea și ultra-conectivitatea au dus la noi moduri de gândire, noi moduri de consum și la noi modalități de deplasare. Cu gama sa de modele electrificate (70% din modelele PEUGEOT oferă una sau mai multe versiuni electrificate) și o nouă generație de infotainment conectat lansat odată cu noul 308, marca PEUGEOT încă se află în fruntea schimbărilor recente în materie de mobilitate.

Și asta se întâmplă de 130 de ani încoace.  Marca PEUGEOT a livrat primul automobil unei persoane fizice la 2 octombrie 1891: Dl. Poupardin, un rezident din Dornach, care și-a comandat mașina în data de 27 august a aceluiași an. Este vorba despre un automobil cu 4 locuri propulsat de un motor de 2 CP (Daimler).

De la acea dată, aproximativ 75 de milioane de mașini au fost livrate în cele 160 de țări în care Marca este prezentă.

Fanii mașinilor de epocă (dar și ai modelelor mai recente) vor putea să descopere modelul PEUGEOT Type 3, identic cu cel livrat domnului Poupardin în 1891, la musée de l’Aventure PEUGEOT din Sochaux.

 


DESPRE PEUGEOT

PEUGEOT îmbină standardele înalte, alura și emoția cu scopul de a fi o marcă generalistă de top la nivel mondial. Prezentă în aproape 160 de țări cu 10.000 de puncte de vânzare, marca a vândut aproximativ 1 200 000 de modele în 2020. În 2021, după aniversarea a 210 ani de existență, PEUGEOT inaugurează o nouă identitate de marcă, cu un nou logo ce afirmă personalitatea și atemporalitatea mărcii. Pe lângă gama completă de vehicule comerciale și de pasageri electrificate, PEUGEOT a dezvoltat un nou concept de Neo Performanță. Modelul 508 PEUGEOT Sport Engineered este primul din această nouă gamă de automobile eficiente și performante.

 

 

Sursa: Peugeot Romania

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites