luni, 21 decembrie 2020

Noul PEUGEOT e-EXPERT – International Van Of The Year 2021

Share

 

 


Noul PEUGEOT e-EXPERT a fost votat joi, 17 decembrie 2020, International Van Of The Year 2021. Premiul recompensează angajamentul mărcii PEUGEOT față de un proiect aflat în centrul strategiei de electrificare a mărcii.

Noul PEUGEOT e-EXPERT este cel de al șaselea model PEUGEOT care primește premiul International Van of The Year de la crearea sa, în 1992.

Noul PEUGEOT e-EXPERT este confortabil în orice situație și răspunde nevoilor tuturor profesioniștilor, cu un spațiu de lucru care ușurează viața de zi cu zi la volan. Utilitara oferă tehnologii de ultimă generație și un design puternic.

Noul PEUGEOT e-EXPERT reprezintă o ofertă nouă pe segmentul van-urilor compacte, cu un motor 100% electric, ce permite accesul nerestricționat în centrul orașelor.

Un exemplu perfect al puterii de a alege, noul PEUGEOT e EXPERT oferă
- 2 niveluri de autonomie, pentru până la 330 km WLTP
- 3 versiuni de lungime (Standard și Lung),
- capacitate de remorcare de până la 1000 kg și o sarcină utilă de 1275 kg,
- volum de încărcare identic cu cel oferit de versiunea cu motor termic, de până la 6,6 m³

PEUGEOT e-Expert propune toate performanțele utilitarei PEUGEOT Expert, fără niciun fel de compromisuri și acum, cu zero emisii.

IVOTY
Acronimul vine de la premiul "International Van of the Year", cel mai prestigios titlu acordat unui vehicul utilitar. Câștigătorul este ales în fiecare an de un juriu format din 25 de jurnaliști (Europa, Rusia și Turcia), de la 25 de publicații specializate în autovehiculele utilitare

Vehiculul câștigător va putea afișa timp de un an pe caroseria sa logo-ul "International Van of the Year". Acest premiu reprezintă angajamentul tuturor echipelor implicate în proiectul PEUGEOT e-EXPERT.

Stil puternic și distinctiv, Next Gen e-Van by PEUGEOT

Fidel conceptului mărcii materializat prin puterea de alegere, noul PEUGEOT e-Expert păstrează stilul robust al versiunilor cu motor termic, completat de câteva caracteristici distinctive

La exterior:
• Emblema Leului Dicroic (o funcție care schimbă culoarea în funcție de unghiul de vedere), în față și în spate, parte din pachetul opțional „Look",
• Soclul de încărcare plasat pe aripa stânga față,
• O grilă intermediară specifică
• O monogramă „e-Expert” în partea din spate.

La interior:
• Un instrumentar de bord analogic cu ecran color, adaptat vehiculelor electrice
• Grafică specifică pentru ecranul tactil central cu navigație 3D conectată și funcții TomTom Traffic, care include acum punctele de încărcare disponibile și autonomia bazată pe durata de viață a bateriei rămase
• Un nou sistem "e-Toggle” pentru controlul funcțiilor cutiei de viteze
• Un comutator de selectare a modului de condus pentru a schimba între modurile Eco (60 kW, 190 Nm), Normal (80 kW, 210 Nm) sau Power (100 kW, 260 Nm)
• Frână de parcare electrică.

Plăcere la condus și spațiu practic în viața de zi cu zi la volan: Next Gen e-Van abilities
Noul PEUGEOT e-Expert combină dimensiuni exterioare compacte cu capacități maxime de încărcare. Bateriile sunt amplasate sub podea, fără niciun impact asupra volumului de încărcare. Această
poziționare favorizează și rigiditatea, asigurând o manevrabilitate cât mai agreabilă și plăcută - la fel ca la versiunile cu motoare termice, datorită distribuției optime a greutății.

Manevrarea noului PEUGEOT e-Expert este ușoară în toate situațiile cu un sistem de servodirecție special calibrat pentru condusul ușor și precis și cu un diametru al cercului de virare de 11,3 m (pentru versiunea de lungime Compact) și o înălțime limitată la 1,90 m (în funcție de versiune) care garantează accesul în majoritatea parcărilor.

Noul PEUGEOT e-Expert este disponibil în aceleași versiuni ca și varianta propulsată de motoare cu ardere internă, pentru a răspunde tuturor cerințelor
- Furgon (3 versiuni de lungime: Compact 4,6 m, Standard 4,95 m și Lung 5,30 m)
- Cabină extinsă (5 sau 6 locuri, fixe sau pliabile, pentru versiunile de lungime Standard și Lung)
- Planșeu cabină (pentru conversia caroseriei, lungimea Standard).

Modularitatea continuă să fie un reper în segment cu bancheta Moduwork cu 3 locuri, datorită trapei din peretele de compartimentare și scaunului lateral rabatabil. Capacitatea de remorcare rămâne aceeași, cu posibilitatea de a remorca o sarcină de până la 1.000 de kg.

Volumul util de până la 6,6 m³ este aceleași cu cel oferit de variantele cu motor termic, sarcina utilă fiind adaptată la motorul 100% electric (până la 1.275 kg).

Tehnologie 100% electrică, eficiența Noii Generații e-Van
Bazat pe platforma modulară multi-energie EMP2 (Efficient Modular Platform), Noul PEUGEOT e-Expert oferă un motor 100% electric, cu o putere maximă de 100 kW și un cuplu maxim de 260 Nm disponibil încă
de la pornire pentru o reactivitate imediată, fără vibrații, zgomot, fără schimbări de trepte de viteză, fără miros, și desigur, fără emisii de CO2. Noul PEUGEOT e-Expert este primul vehicul electric PEUGEOT ce oferă două niveluri de autonomie. În funcție de cerințe, bateriil e litiu-ion pot fi de 50 kWh sau 75 kWh.

Versiunile (Compact, Standard și Lung) disponibile cu bateria de 50 kWh permit o autonomie de până la 230 de km, conform protocolului de certificare WLTP (Worldwide Harmonized Vehicle Test Procedures). Versiunile Standard și Lung pot fi de asemenea echipate cu o baterie de 75 kWh și pot oferi o autonomie de până la 330 de km, conform aceluiași protocol de certificare. Două tipuri de încărcătoare de bord sunt disponibile pentru a se potrivi tuturor tipurilor de utilizare și tuturor soluțiilor de încărcare ale clienților: un încărcător monofazat de 7,4 kW (dotare standard) și un încărcător trifazat de 11 kW (dotare opțională).

Sunt posibile mai multe tipuri de încărcare
• De la o priză standard (8A): pentru o încărcare completă în 31h (baterie 50 kWh) sau 47h (baterie 75 kWh),
• De la o priză de mare putere (16A): pentru o încărcare completă în 15h (baterie 50 kWh) sau 23h (baterie 75 kWh),
• De la un WallBox de 7,4 kW: încărcare completă în 7h30 (baterie 50 kWh) sau 11h20 (baterie 75kWh) cu încărcătorul monofazat (7,4 kW) oferit în standard,
• De la un WallBox de 11 kW: încărcare completă în 5h (baterie 50 kWh) sau 7h30 (baterie 75kWh) cu încărcătorul trifazat (11 kW)
• De la un terminal public dedicat: reglarea temperaturii bateriei permite utilizarea stațiilor de încărcare de 100 kW și încărcarea a 80% din baterie în 30 de minute (baterie 50 kWh) sau 45 min (baterie 75 kWh).

Ecosistemul PEUGEOT
Pentru a și susține clienții în tranziția energetică, PEUGEOT lansează o serie de servicii bazate pe trei piloni: PEUGEOT Easy charge sau cum să facilităm accesul la diferite soluții de încărcare pentru clienții noștri:
- O ofertă de soluții de încărcare pentru casă (priză de mare putere, Wallbox)
- O ofertă publică de reîncărcare, la cele 190.000 de stații de încărcare din Europa, prin intermediul un unui card de reîncărcare care oferă acces la rețea.

PEUGEOT Easy move sau cum să asigurăm mobilitatea clienților noștri în toate circumstanțele:
- Planificator de călătorii: un instrument pentru planificarea și organizarea călătoriilor lungi prin intermediul aplicației Free2Move Services;
- Mobility Pass: permite închirierea unui vehicul în orice moment, în funcție de nevoile clienților.

PEUGEOT Easy care sau cum să asigurăm o relaxare deplină pentru clienți:
- Rute digitale care să ajute la descoperirea motorizării electrice
- Contracte de service și asistență rutieră pentru ca clienții să se bucure de vehiculul lor în deplină relaxare,
- Bateria este garantată timp de 8 ani sau 160.000 km pentru 70% din capacitatea de încărcare.

Noul PEUGEOT e-Expert oferă posibilitatea încărcării programate: de pe ecranul navigație conectată sau din aplicația de MyPeugeot® (în funcție de versiune). Acest sistem face, de asemenea, posibilă pornirea sau amânarea încărcării în orice moment și verificarea stării încărcării.

Noul PEUGEOT e-Expert oferă un răspuns adaptat ce acoperă nevoile din ce în ce mai diverse ale profesioniștilor și va fi disponibil atât în nivelurile de echipare PRO și PREMIUM, cât și în versiunile
ASPHALT și URBAN. Fiecare versiune poate fi echipată cu echipamente și sisteme de asistență la condus de ultimă generație.

Noul PEUGEOT e-EXPERT este disponibil în Europa încă de la mijlocul lunii noiembrie. Fabrica de producție se află în Franța, în apropiere de Valenciennes.
 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites