marți, 15 octombrie 2019

Istoria marcii Jeep

Share


Marca Jeep este iconică și, deci, recunoscută în toată lumea, datorită atributelor sale principale: libertate, performanță și aventură. Fiecare autovehicul Jeep are o poveste unică, bazată pe o moștenire care își trage rădăcinile din originalul Willys MA. Povestea noastră este povestea voastră. Proprietarii Jeep știu foarte bine că sloganul nostru, Go Anywhere, Do Anything®, nu este doar un mesaj de marketing, ci un veritabil stil de viață. Explorează gama noastră legendară și hotărăște-te asupra modelului alături de care vrei să îți creezi propria poveste 4×4.

1940
Născut în mijlocul Războiului, vehiculul Jeep 4×4 a fost asimilat ca un erou în luptă de către soldații Aliați din întreaga lume. În egală măsură, vehiculele civile Jeep care au urmat au poziționat marca drept lider în tehnologia 4×4.

1950
Anii ’50 au însemnat apariția și propagarea vehiculelor recreaționale, precum și îmbunătățirea sistemelor mecanice. Entuziaștii însetați de libertate au dus mai departe spiritul libertății și au creat faimoasele întâlniri Jeep® Jamboree, care au contribuit substanțial la promovarea modelelor și creșterea vânzărilor.

1960
Odată cu consolidarea consumerismului, autovehiculul a devenit, după locuință, un obiect al dorinței, un simbol care definea statusul și personalitatea proprietarului. Călătoria la volanul unui Jeep® reprezenta libertatea și prestigiul personal. Jeep® Wagoneer a reprezentat materialzarea acestor concepte, datorită calității superioare a construcției și finisajelor și a inovațiilor aduse. În anii 60, gama Jeep număra 14 modele.

1970
Dominanța Jeep în segment continuă și în anii 70, prin introducerea primului sistem integral 4×4. Sportivul Cherokee (SJ) în două uși câștigă premiul pentru Cel mai 4×4 Vehicul al Anului în America.

1980
Plini de culoare, inventivi și de neuitat. Anii ’80 au lasat urme greu de șters în memoria celor care au trăit cele mai definitorii evenimente ale decadei. Pe când revista Time dedica una dintre copertele sale computerului, desemnându-l “Person of the Year”, marca Jeep® continua să revoluționeze segmentul 4×4 cu modele noi, destinate să devina legendare. Noul Jeep® Cherokee (XJ) a democratizat piața 4×4. Puternicul XJ a bifat o serie de dotări în premieră mondială: primul SUV compact în 4 uși, prima caroserie autoportantă, primul sistem integral 4×4 cu schimbător de viteze modern.

1990
Lansat în 1993, Jeep® Grand Cherokee (ZJ) a setat o serie de etaloane în industria auto, datorită echilibrului și al dualității sale în condiții de rulare atât offroad, cât și onroad. Indestructibilul Wrangler (TJ) a fost introdus în 1997, iar la finalul decadei noua generație Grand Cherokee (WJ) a primit recunoașterea celui mai performant SUV de pe piață, din toate câte au existat vreodată.

2000
Robustul Jeep® Wrangler Rubicon, lansat în 2003, era cel mai puternic vehicul produs de Jeep vreodată. O nouă versiune constructivă în 4 uși, numită “Unlimited” a luat prin surprindere atât industria, cât și clienții. Modelele Compass și Patriot deveneau primele modele lansate de Jeep în segmentul mic. Grand Cherokee a fost relansat în 2011 și îmbunătățit în 2013 cu multiple update-uri tehnice și de design, inclusiv un nou propulsor 3.0L EcoDiesel™ engine. Liberty este înlocuit odată cu apariția noului Cherokee, cu promisiunea de a redefini segmentul mediu.

În 2015, Jeep a luat din nou prin surprindere segmentul mic și a lansat Jeep Renegade, cel mai mic jeep cu ADN originar Willys.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites