luni, 7 mai 2012

Fiat Linea Facelift – primele imagini si informații oficiale

Share



La cinci ani de la debutul european Linea primeste o binemeritată cosmetizare. Schimbările aplicate la exterior si interior sunt evidente. Linea este echipată în premieră cu un diesel de 105 CP.


Fiat va ataca pietele emergente si câteva tări europene cu ultima evolutie a unui sedan adresat unui public mai putin sofisticat. Asteptat cu interes în tări precum Turcia, Brazilia, Rusia dar si România, modelul restilizat Linea îsi anuntă aparitia, odată cu publicarea primelor imagini oficiale. Gratie noilor detalii exterioare si a materialelor utilizate la interior berlina italienilor afisează un aer ceva mai stilat.

Designerii au încercat pe cât posibil să slefuiască imaginea berlinei prin adoptarea unor noi elemente de stil.

Linea Facelift vine cu modificări importante la partea frontală, care acum beneficiază de un nou spoiler cu o linie mai dinamică. Fiat a căutat să accentueze aerul modern prin utilizarea din abundentă a ornamentelor cromate.

Grila motor a fost înlocuită, simplificată si ornată cu un cadru cromat si două lamele asezate paralel cu bara de protectie. Alte două baghete cromate se întretaie sub linia blocurilor optice pentru a dubla ideea de rafinament. Farurile sunt usor modificate si în mod curios nu dispune de lumini LED diurne. Un set de plastice negre îsi fac loc pe spoiler pentru a îmbraca noile proiectoare de ceată.

Partea din spate se remarcă nou spoiler cu baghetă cromată si difuzorul care mascheză evacuarea motorului. Usa portbagajului vine cu un design nou, mult mai plăcut, si cu sigurantă designul acesteia permite un acces mai facil spre zona de încărcare. Numele masinii este gravat pe un ornamet rafinat realizat din otel inoxidabil.

Interiorul primeste la rândul său o serie de noi elemente si materiale care lasă impresia unui habitaclu mai calitativ si modern. Pe linie de dotări Linea Facelift face un pasi importanti în materie de echipamente destinate să asigure confortul si securitata pasagerilor. Standard este oferit un sistem de climatizare pe două zone, tehnologia Blue & Me si geamuri electrice fată.

Din fabrică modelul este echipat cu 6 airbaguri, sistemele ABS+ ESP, ASR si MSR. Ca noutăti, în fisa tehnică figurează sistemul de asistentă la pornirea
în rampă, senzori de parcare pentru manevrele în marsarier si senzori de ploaie.

Dimensiunile exteriorare au crescut si ca atare confortul interior urcă o treaptă mai sus. Fiat afirmă Linea Facelift vine cu un interior mai degajat fară ca volumul portbagajului să fie afectat. De atlfel, compartimentul bagajelor oferă aceiasi valoare ca si la actualul model, ce variază de la cei 500 de litri standard la 870 de litri obtinuti prin rabatarea banchetei. Totodată, cei cinci pasageri ai masinii au la dispozitie mai mult spatiu pentru cap si genunchi.

Sedanul dezvoltat pe platforma lui Punto Evo, vine cu un ampatament de 2.60 metri lungime pentru a asigura printre cele mai bune valori din segment. Linea măsoară după restilizare 4.596 mm lungime (+36 mm), 1.730 mm lătime si 1.494 mm înăltime, proportii ce conferă o siluetă destul de atletică masinii compacte.

Italienii vor pune la bătaie trei linii de echipare si o gamă de trei propulsoare.

Partea de propulsie propune în continuare arhaicul agregat pe benzină de 1.4 litri ce produce 77 cai putere si două versiuni diesel Multijet, respectiv unitătile de 1,3 litri – 95 cai putere si noul 1.6 litri ce produce 105 cai putere.

Investitiile alocate de Fiat pentru dezvoltarea modelului Linea cu îmbunătătiri se ridică la 20 de milioane de euro.


via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites