miercuri, 16 mai 2012

Fiat lansează noul Viaggio în luna septembrie

Share


Noul Fiat Viaggio va fi livrat exclusiv pe piata chineză. Primele exemplare vor fi livrate în septembrie. Oferit cu două motoare pe benzină de 120 si 150 CP, sedan compact va costa 14.750 de euro.


Fiat are planuri ambitioase pe piata chineză. Cel mai vândut brand italian de automobile vrea o felie importantă din cea mai mare piată auto a lumii, dorintă care ar putea fi împlinită după lansarea noului Viaggio. Sedanul de clasă compactă va fi comercializat din septembrie la pretul de 120.000 de yuani, aproximativ 14.750 de euro.

Oficialii companiei au declarat că Viaggio va fi pentru început livrat doar în China. Asta înseamnă că sansele de a-l vedea si în Europa, cel putin anul acesta, sunt foarte mici.

Noua berlină în trei volume ar putea fi oferită ulterior în India, Rusia si Europa de Est, piete unde clientii ”tratează” versiunile sedan ca masini ideale de familie.


Bazat pe Dodge Dart, dar cosmetizat după toate canoanele mărcii, modelul italian se recomandă ca un produs cu un raport excelent pret/calitate. Viaggio atacă segmentul lui Peugeot 408, Renault Fluence si Volkswagen Jetta.

Prezentat în premieră mondială în luna aprilie la Salonul Auto de la Beijing, noul Fiat Viaggio este echipat cu propulsor pe benzină de 1.4 litri din gama T-Jet, oferit în două versiuni de putere de 120 si respectiv 150 de cai putere. Unitătile cu patru cilindri vor fi cuplate la o transmisie automată TCT cu dublu ambreiaj si 6 trepte de viteză.

Dezvoltat pe platforma lui Alfa Romeo Giulletta, sedanul de clasă compactă va fi asamblat din vară la uzina din partenerilor chinezi de la Guangzhou.

Viaggio va fi al patrulea model din gama Fiat, după Bravo, Linea si Grande Punto.


Sursa: www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites