miercuri, 30 mai 2012

Abarth introduce noul Punto Supersport

Share


Este dotat cu 180 CP si un sistem de frânare performant. Noul Punto Supersport promite o viteză de vârf de 216 km/h si un demaraj de la 0 la 100 km/h în 7,5 s. Sub capotă se află un motor 1.4 MultiAir.



Abarth înseamnă pasiune pentru performantă. Stilul sportiv si prestatiile dinamice sunt redefinite în gama de modele subcompacte de noul Punto Supersport. Ultima creatie a ”Scorpionului” se remarcă la nivel estetic prin detaliile caroseriei, iar la partea tehnică prin motorizarea de 180 cai putere.

Punto Supersport este cel mai puternic model de clasă B al diviziei sportive Fiat si promite un consum de numia 6,1 litri la 100 km.

Sub capotă se află dispune un motor cu o cilindree de 1.4 litri ce produce 180 de cai putere la 5.750 rpm si un cuplu maxim de 270 Nm disponibil la numai 2.500 rpm. Echipat cu tehnologia inovativă MultuiAir, propulsorul cu patru cilindri este capabil să sprintreze de la 0 la 100 km/h în aproape 7,5 secunde. Viteza de vârf atinge 216 km/h, Punto Supersport fiind nu doar cel mai puternic, ci si cel mai rapid exemplar Punto lansat vreodată.

Cu astfel de performante, brandul italian atacă frontal concurenta: Opel Corsa OPC si Volkswagen Polo GTI.

Unitatea de 180 cai putere transferă puterea rotilor fată prin intermediul unei cutii manuale cu 6 rapoarte, iar pentru a diminua consumul Abarth apelează la un sistem start/stop.

Noul Punto Supersport este dotat cu suspensii McPherson pe puntea fată, directie EPS asistată electric, ABS, programul electronic al stabilitătii. Sistemul de frânare este pe măsura performantelor motorului. Discurile de frână autoventilate fată de 305×28 mm, spate de 264×11 mm, plăcutele de frână si etrierele sunt concepute special pentru acest model.

Pentru a-i conferi personalitate, exteriorul este acoperit cu viniluri negre la modelul cu caroserie argintie si viniluri argintii la modelul cu caroserie neagră, iar jantele de 17 inci sunt vopsite în negru opac pentru a contrasta cu etrierele rosii. Interiorul se distinge prin echiparea bogată, dar si elementele de natură sportivă: scaunele fată cu profil sportiv, volanul din piele, pedalierul din inox inoxidabil, inserturi din crom.

Pe consola centrală se află butonul Sport care, odată actionat, modifică tonusul directiei, pedalei de acceleratie, cuplului motor si sistemului ESP, pentru a oferi plăcere si sportivitate maximă.

Noul Abarth Punto Supersport este disponibil în Italia la pretul de 21.900 de euro cu TVA.


via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites